keskiviikko 19. syyskuuta 2012

scuola

Päivät vaan katoaa jonnekin!

Launtaina alkoi vihdoin koulu 3,5 kuukauden kesäloman jälkeen. On vielä vähän tottuttelemista aikaisiin herätyksiin, mutta iltapäivän päiväunet auttaa asiaan :)
Koulu alkaa siis joka päivä 8.10 ja loppuu joko 13.10 tai 13.50. Kouluruokaa ei täällä tunneta, vaan lounas syödään kotona koulun jälkeen. Päivään kuuluu onneksi tauko eväille, jonka suurin osa oppilaista hyödyntää tupakan polttamiseen... Tänään lähettiin toisen vaihtarin, Kennethin, kanssa aikasemmin pois välitunnilta, koska se haju pihalla oli jotain ihan hirveetä. En ees haluu tietää, mitä kaikkee ne nuoret siin mun vieressä sauhutteli..

Muuten tykkään koulusta täällä! Mun luokkalaiset on tosi ystävällisiä ja avuliaita, vaikkeivat oikeen englantia osaakaan :D Opettajista osa on tosi tsemppaavia, toiset ei niinkään.. Päivä kerralla mennään ja yritetään pysyä hereillä tunneilla, vaikkei Kennethin kanssa mitään ymmärrettäisikään :)

Lauantai-iltana treffattiin muiden vaihtareiden kanssa pizzeriassa. Oli tosi hauskaa, meitä on täällä Cagliarissa noin 15. Muutama amerikkalainen, pari taiwanlaista, brasilialainen, argentiinalainen, intialainen... Näitä riittää! Niin ja toissapäivänä tapasin ekaa kertaa toisen täällä asuvan suomalaisen! Oli tosi vaikeeta alkaa yht'äkkiä puhumaan suomea, etittiin molemmat tosi paljon sanoja aluks :D Mut nyt on kiva, kun tietää että muutaman sadan metrin päässä asustaa joku, jolle voi aina puhua ilman ymmärtämisvaikeuksia :)

Sunnuntaina ajettiin Villasimiukseen, jossa Lucan perheellä on talo lähellä meren rantaa. Oli ihana päivä, maattiin rannalla ja myöhemmin syötiin päivällistä "mökillä". Paikka jonne on päästävä uudelleen, ja luultavasti myös pääsen :)

Maanantaina olin pitkästä aikaa pelaamassa jalkapalloa, sellaista jossa kentällä on viisi pelaajaa. Hauskaa oli, mutta kyseiseen joukkueeseen en pääse mukaan, koska siinä on jo valmiiksi ihan liian monta pelaajaa. Yritetään etsiä toinen joukkue, mutta helppoa se ei ole, koska täällä jalkapallo on vain poikien juttu. Lentopallo onneksi ei!

Eilen alkoi italian yksityistunnit! Tunteja pitää vapaaehtoiset nuoret, joten opettajat ovat saman ikäisiä kuin minä :D Se oli hauskaa! Tunnit on kerran viikossa ja tällä hetkellä siellä käy vain minä ja kaksi japanilaista lasta.
Nyt kaupungille parin vaihtarin kanssa! Kuvat parilta edelliseltä viikonlopulta Calasetalta ja Villasimiuksesta :)
  villasimius2calasetta4 villasimius4 calasetta3 villasimius5 calasetta2 villasimius3 calasetta1 villasimius1

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

herranjumala miten ihania kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

voii oot niin kaunis :) ja noi pojat komeita :) super ihania kuvia!

Unknown kirjoitti...

Kiitti, täällä on niin kauniit maisemat! :)

Unknown kirjoitti...

Haha italialaiset pojat ;) kiituksia kuitenkin!