maanantai 22. huhtikuuta 2013

KYSYKÄÄ !!

Ciao! Hola!

Hei nyt on vihdoin aika kysymyspostaukselle! Meiltä saa kysyä ihan mitä vaan vaihtoon, Italiaan, Meksikoon ja ihan vaan meihin liittyvää! Ja me vastaillaan parhaamme mukaan :)

Voitte laittaa selvennystä kysymyksiin, jos ne on tarkotettu vaan toiselle ym. tai vaan toisen maata koskien! :) Muuten me yritetään vastailla yhdessä :)

Eli rohkeesti vaan heitätte meille teijän kaikki pulmat ja mietinnän kohteet ennen vaihtovuotta tai sen aikana! :) Osataan vastailla myös hyvin kaikkiin Rotaryyn liittyviin juttuihin!

Eli tän postauksen kommenttilaatikkoon vaan kyselemään ja me vastaillaan heti toukokuun alussa!

Hyvää yötä täältä Sardiniasta! Kuvissa tän saaren vaihtarit!<3

P4196774 P4196788 P4196786 P4196778 P4196775 298088_10201162638491983_1152295310_n

6 kommenttia:

Fiiaelina kirjoitti...

Miten päädyitte just Rotaryn kautta vaihtoon?
Kuinka paljon vaihtarivuosi maksoi teille yhteensä? (ei käyttörahoja, mut mahd. viisumit ymym.)
Jos olisitte nyt lähdössä, niin lähtisittekö Rotaryn kautta vai miettisittekö mieluummin jotain muuta järjestöä?

Nelli kirjoitti...

miten sardinialaiset suhtautuu italialaisiin, jotka asuu mantereella? ajatteleeko sardinialaiset olevansa italialaisia vai sardinialaisia vai molempia? voiko sardiniaa verrata suomen ahvenanmaahan? puhutaanko sardiniassa paljon muita kieliä kuin italiaa, esim. sardinian kieltä? mitkä on meksikolaisten ja italialaisten ihanimman tavat? mitkä oli teidän kielitaidot ennen vuotta? miten paljon kehitystä? millainen on italialaisten ja meksikolaisten englannin taito? entä muiden kielten taiko? mitä vinkkejä annatte tuleville vaihtareille? mitä olisitte jättänyt pakkaamatta? mitä olisitte pakannut, jos saisitte vielä ottaa jotain suomesta mukaan? italia/meksiko vai suomi? ja miksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kuvailkaa italialaisia/meksikolaisia kolmella sanalla ja suomalaisia kolmella sanalla? Onko Italia/Meksiko turvallinen maa vaihtarille? Onko teitä pyydetty kertaakaan treffeille/onko ollut jotain juttua jonkun kanssa siellä maassa missä olette vaihdon aikana? Millaisia ihmisiä olitte ennen vaihtoa ja millaisia olette nyt vaihdon loppusuoralla (miten olette muuttuneet parempaan suuntaan yms)? Oletteko sopeutuneet täysin perheisiinne ja voitteko puhua heille kaikista ettei ole enään mitään kiusallisia/hiljaisia tilanteita tms? Tarviiko olla millainen englannin kielitaito jos italiaan/meksikoon aikoo eikä osaa italiaa/meksikoa kuin muutamia harvoja lauseita? Onko tullut pahaa koti-ikävää? Onko siellä paljoakaan tylsiä päiviä vai onko kaikki päivät olleet kivoja ja tekemisen täyteisiä? Mitä neuvoja antaisitte Italiaan/Meksikoon vaihtariksi lähtevälle? Tutustuuko ihmisiin helposti/saako helposti kavereita ja arjen sujumaan siellä kivasti? Kun olette vaaleita suomalaisia niin onko siellä ollut mitään tööttäilyitä, viheltelyjä, joku lähtenyt seuraamaan tai jotain muita epämiellyttäviä tilanteita? Voiko hieman ujo ihminen joka ei ole vielä kauhean itsenäinen niin lähteä vaihto-oppilaaksi? Onko siellä paljon harrastusmahdollisuuksia? Kuinka nopeasti opitte puhumaan sujuvasti maanne kieltä/kuinka pitkään puhuitte aluksi englantia? Mitä asioita ikävöitte suomesta? Aiotteko palata joskus takaisin Italiaan/Meksikoon tai muuttaa sinne vielä joskus? Minkälaisia kulttuurieroja olette huomanneet? Kuinka usein pidätte yhteyttä suomen kotiinne? Mielestäni teidän vaihtovuodet ovat näyttäneet aika täydellisiä ja ei ole ollu mitään ongelmia, onko ne oikeasti olleet noin täydelliset noi teidän vaihtovuodet? Onko missään vaihessa tullut sellaista tunnetta että haluisitte palata suomeen kesken vuoden?

Rossu kirjoitti...

Onko teille tullu ongelmia teidän host-perheiden kanssa? riitoja tai muuta vastaavia?:)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä asioita Italialaiset/Meksikolaiset tiesivät/luulivat jo valmiiksi suomesta?

Elina kirjoitti...

Heippaaa! Mä oon lähdössä syksyllä italiaan vaihtoon Rotareiden kautta ja oon innolla odottanut tietoa, että minne päin italiaa pääsen ja eilen sain sähköpostia mun tulevalta host-perheeltä ja... mä pääsen Sardiniaan!♥ :D

Mun kotikylän nimi on Bortigali (se on suht. pohjosessa ja lännessä) ja siellä on sellaset 1400 asukasta:p

ois kiva jutella vaikka paremmin, saisin kysellä kaikkee, niin laitatko Senja mulle vaikka sähköpostia? :) uitto.elina@gmail.com