torstai 14. helmikuuta 2013

carnevale

P2105915 P2106009 P2105898 P2105940 P2105967 P2105999 P2105911 P2105903 P2106014 P2105969 P2105919

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE IHANUUKSILLE SUOMEEN! <3

BUON SAN VALENTINO! <3

Täällä Italiassa ystävänpäivä on enemmänkin vain rakastuneille ja seurusteleville tarkoitettu juhla. Mä tykkään enemmän siitä versioista Suomessa - päivä ystäville :) Mutta en voi valittaa täälläkään, suunnitelmissa illallinen, enempää en siitä sitten osaakaan kertoa, kun on kuulema yllätys ;)

Viikonloppuna Italiassa vietettiin karnevaaleja, saatiin siitä hyvästä jopa kaksi ylimääräistä vapaapäivää<3 Muutamat vaihtarit ottivat suunnaksi Venetsian, mutta mä lähdin sunnuntaina host-perheen naispuolen kanssa Oristanoon (keski-Sardiniassa) katsomaan Sartigliaa! Kaupunkiin oli kerääntynyt päiväksi satoja ratsastajia hevosineen pukeutuneina aina toisiansa hienoimpiin asuihin. Toi Sartiglia on jonkinlainen kilpailu, jota ollaan järjestetty monien monien vuosien ajan. Siinä ratsastajat kilpailevat paremmuudestaan siten, että yrittävät miekalla noukkia pikkuruisen tähden korkealta ilmasta kovassa ravissa. Ton kilpailun jälkeen oli sitten vuorossa akrobatiaa hevosten selässä! Kaupunki täynnä ihmisiä karnevaali asuissa, kauniita hevosia, hyviä herkkuja ja ihania ihmisiä - me like :)

Muuten täällä arki rullaa taas mukavasti, opiskelua, kuntosalia ja kavereita... Huomenna balettia katsomaan host-perheen kanssa ja lauantaina discoon ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei olis kiva jos ehtisit vastata parii kysymyksee ku oon nyt alkannu harkitsemaa Italiaa et jos lähtis sinne vaihtoo:)! Ja osan innostuksesta oon saanu sun blogin kautta, ihanii kuvii ja tekstei ja tunnelma välittyy tänne asti, siel on varmaa ihanaa <3 Olitko jo alusta alkaen kun kotonas siellä että sopeuduitko helposti? Ja tuliko mitään hiljaisia hetkiä alussa tai muuta ongelmia kielen takia perheen kanssa? Ja että kannattaako vähän ujommankin lähteä juuri Italiaan vaihto-oppilaaksi? :) Ois kiva jos saisin vastaukset noihin <3

Unknown kirjoitti...

Ihana kuulla että oot saanu tästä blogista innostusta lähteä vaihtoon! :) ja tottakai lähdet Italiaan, jos vähänkään mieli tekee! Mäki voin sanoa olevani vähän ujo tutustuessa uusiin ihmisiin, mutta täällä vaihdossa siihen tottuu kun siitä tulee arkipäivää :)
Mä sopeuduin tänne tosi nopeesti, italialaiset on niin vieraanvaraista ja ystävällistä porukkaa! Hiljaisia hetkiähän nyt tulee aina, varsinkin alussa kun ei sitä kieltä osannut yhtään.. mutta iloksesi voin kertoa, että italialaiset ei niitä hiljasia hetkiä hyvin tunne, joten riittää kun hymyilet nätisti niin ne alottaa puhumisen ;)
Kannattaa kannattaa lähteä Italiaan!! :)

Anonyymi kirjoitti...

osaatko muuten nyt puhua jo kuinka hyvin italiaa? :)

Unknown kirjoitti...

Selviin arkipäivistä ja kavereitten kanssa säätämisestä, mutta syvempiin tarinoiden sepityksiin en vielä onnistu.. ymmärrän kuitenkin tosi paljon enemmän mitä puhun :)