tiistai 30. heinäkuuta 2013

VENETSIA

P7158606 P7168838 P7158681 P7158608 P7158629 P7158728 P7168891 P7169100 P7169017 P7169011

Moi kaikki ihanaiset!
Mä tein pikkuloman Venetsiaan ja Veronaan, kun mun äiti tuli lomailemaan niihin samaisiin kaupunkeihin miesystävänsä kanssa :) Mun matkaseurana oli italialaista seuraa ja vietettiinkin ihan uskomattomattomat neljä päivää Italian kauniissa maisemissa.

Venetsiassa ekana iltana syötiin illallista kaikki yhdessä ja juhlittiin mun menneitä synttäreitä! Seuraavana aamuna otettiin vesibussi Muranoon, joka on kuuluisa lasistaan. Nähtiin ihan omin silmin, kun yks lasinveistäjä teki kaiken maailman kupposia maljakoista hevosiin :D Muranon jälkeen tsekattiin pää-piazza San Marco ja kivuttiin siinä olevan kellotornin korkeuksiin ja nähtiinkin koko Venetsian saari!! Yöllä päätettiin vielä vierailla Venetsian kasinolla, joka on se hienoin ja arvostetuin Italiassa. Aika ikimuistoinen kokemus, ilman pukua ei päässyt sisään, kaíkista otettiin valokuvat turvasyistä ja rahaa paloi rikkailla.. Mä en laittanut peliin penniäkään, mutta näin kun miehet hävitti sekunneissa satoja satoja euroja..

Venetsia oli jotain mitä en oo koskaan nähnyt! Pikkusia katuja ihan miten sattuu, eksyminen ylihelppoa myös googlemapsia käyttämällä hahaha. Autoja ei missään, yöllä täydellinen pimeys ja hiljaisuus. Lasitavaraa ja naamiaisia silmän kantamattomiin<3 Jalat varmasti huutaa hallelujaa kaikilla yhden päivän kiertelyn jälkeen.. Entä sitten kahden päivän?? Kaikki kipu ja tuska oli kyllä kestämisen arvoista! Venetsia on jotain sanoin kuvaamatonta kauneutta, rakkautta..

6 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Hei pystyisit(te)kö tekemään jonkun postauksen italiaks/espanjaksi? Olisi kiintoisaa tietää, että kuinka paljon oottekaan oppineet melko pohjatasosta alkaen... :-)

Anonyymi kirjoitti...

Sun vuosi on kyllä vaikuttanu ihan mielettömän kivalta:) itelläkin edessä vuos Italiassa niin tuli ahmittua sun kaikki kirjotukset yheltä istumalta. Kiva et oot jakanu reissus tällein muillekkin :)

Unknown kirjoitti...

Joo hyvä idea! Seuraavat kuulumiset voisin kirjottaa italiaksi:))

Unknown kirjoitti...

Kiva kuulla että joku on mun kirjotuksii oikeesti lukenutkin!:) mihin päin Italiaa oot matkaamassa? Jos sulla tulee jotain kysyttävää niin mulle voi rohkeasti kirjottaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Pohjois-Italiaan oon menossa, sä ilmeisesti olit tuolla saarella ?:D osasitko yhtään italiaa ennen vaihtoo ja kuinka nopeesti siellä sen kielen omaksuit? Niin ja miten paljon siellä ihmiset puhu englantia? :)

Unknown kirjoitti...

Joo mä olin Sardinian saarella!:) Mihin kaupunkiin oot menossa? Mä en osannut yhtään italiaa kun lähdin, pari kuukautta meni ennen kuin aloin itse puhumaan.. Jouluna kuitenkin sujui jo hyvin!
Mulla kävi tuuri ja mun perhe osas hyvin englantia niin sillä pärjättiinkin aika kauan:) se riippuu kyllä perheestä ja yleisesti nuoret ei puhu kauheen hyvin englantia, mun luokalla sitä puhui yksi tyttö:D
Mutta eiköhän sulla kaikki mee hyvin ja älä lannistu alussa siitä kielestä, ymmäretyks tuut aina jollakin tavalla ja vuoden lopussa höpötät jo ihan varmasti sujuvasti italiaa!!:)