keskiviikko 14. marraskuuta 2012

italialaiset synttärit

Buonasera!

Sunnuntaina koin ensimmäiset kunnon italialaiset synttärit! Kyseessä oli host-perheen ystävän 60-vuotis pippalot, jotka vietettiin maaseudulla ulkona Cagliarista :) Juhlat kesti koko päivä, kierreltiin ympäri maatilaa, tapasin ekaa kertaa mun rotary-tuutorin (toi kitaraa soittava mies!), nähtiin nuo kaikki kuvissa olevat söpöydet, syötiin yhdessä monta tuntia kaikkea mahdollista alkuruuista synttärikakkuun ja loppuillasta raivattiin pöytien tilalle tanssilattia ;)

Täällä Sardiniassa on perinneruokaa syödä paistettuja minipossuja. Ei siinä paljon hymyilyttänyt, kun näki ne pikkuparat liekeissä, mutta täytyy sanoa, että lautasella ne maistuu taivaalliselta.. Ja jos tässä nyt ruuasta puhutaan, niin voin samalla kertoa mitä muuta me syötiin (mitä löytyy aina perinteiseltä lounaalta) Valkosta leipää on aina tarjolla, monenlaisia juustoja kanssa (rakastan vuohen ja lampaan maidoista tehtyjä!), oliiveja löytyy myös aina. Juomisena vettä, viiniä - ja kaljaa? En ois ikinä arvannu, että italiassa juodaan näin paljon kaljaa. Eihän ne sitä tietenkään ryyppää, niinkuin Suomessa, vaan se on ihan perus ruokajuoma. Kaljaa voit tilata myös mäkistä :D 
Pasta on vaan alkuruoka, sen jälkeen on sitten lihaa - ikinä ei samaan aikaan! Sitten kun oot ahtanut ittes täyteen noista kaikista herkuista, sulle tyrkytetään vielä jälkiruuaksi hedelmiä.. Mutta et voi kieltäytyä, koska täällä ne maistuu 3x paremmilta kuin Suomessa :D Joten AINA kunnon lounaan/päivällisen jälkeen joudut avaamaan housunnappeja ja pohtimaan, miksi, miksi minun piti syödä niin paljon...

Olin monta päivää tosi väsynyt, joten eilen päätin ottaa omaa lomaa koulusta ja nukkua kaikki univelat pois :) Heräsinki sitten siinä puolenpäivän jälkeen ja heti tuntu paremmalta! Tänäänkään en mennyt kouluun, koska oli jonkunnäköinen lakko :D Herättiin aikasin ja lähettiin kavereitten kanssa mukaan mielenosotukseen! Oli aika siistii kävellä siinä kaikkien kanssa, vaikka mulla ei kyllä ollut hajuakaan, mistä ne valitti. Keskityttiin enemmänki väkijoukkoa vartioiviin poliiseihin... Ne uniformut on paaljon seksikkäämmät kuin Suomessa ;)

Nyt aikasin nukkumaan ja huomenna kouluun! Enää kaks päivää ja pääsen Cremonaan<3

Buonanotte :)
  DSC_0058 (2)DSC_0050 DSC_0045 DSC_0029 (2) DSC_0020 DSC_0069 (2) DSC_0099 DSC_0115

6 kommenttia:

Wilja kirjoitti...

ihania nää kunnon italiano ihmiset ! :>

Unknown kirjoitti...

Haha niin on! :D

Nelli kirjoitti...

ciao! teillä on aivan ihana blogin, huippuu että löyty vihdoin italiablogikin :)ja tosi hyvä idea tämä, että teillä on yhteinen vaihtoblogi. mut sellasta kyselisin, että milloin senja sait tietää lähteväsi italiaan? oon ens syksynä lähössä rotarien kautta vaihtoon ja italia maavaihtoehdoissa, niin kinnostais tietää :)

Unknown kirjoitti...

Ciao Nelli! :) kiva että italia kiinnostaa! Mun kohdalle tää italia-maavalinta tuli vähän pidemmän kaavan kautta, se ei ollut mulla hakutoiveissa ollenkaan. Olin menossa kovaa vauhtia australiaan, kunnes ne ei löytänytkään mulle perhettä..
Sain sitte vaihtoehdoks latinalaisen amerikan maat, mutta koska italia vähän kiinnosti, kysyin rohkeesti, että löytyiskö sieltä paikkaa. Mulle sitte järjestettiin toinen paikka tänne sardiniaan ja en onnellisempi vois olla lopputuloksesta! Rotary hoiti musta tosi hienosti sen sähläykset keväällä, tieto italiasta tuli siis aika myöhässä, tais olla huhtikuuta :)

Anonyymi kirjoitti...

etkai oo lopettan kirjottamist tänne blogii ku ei oo pitkää aikaa tullu sulta mitää :/ ootan aina innol uusii postauksii :)<3

Unknown kirjoitti...

Anonyymi: Senjalla on pieniä teknisiä ongelmia tietokoneen kanssa ja kirjottaa sitten ku saa ongelmat kuntoon :)

-Oona